fbpx

FAQ ( Frequently asked questions )

Meest gestelde vragen

Alle vragen over industriële poorten, garagepoorten en onze webshop

Service (2)

Wat gebeurt er met mijn online service aanvraag?

Bij dringende gevallen gelieve altijd te bellen !

Wij apprecieren oprecht dat u online uw service aanvraagt. Op deze manier kunnen wij deze sneller verwerken en komt dit veel sneller bij u.

Hierbij een overzicht van de verschillende stappen die uw aanvraag doorloopt

Online service aanvraag:

 1. Vul het online service aanvraag formulier in. Wees hierbij zo volledig mogelijk
 2. De interne service afdeling verwerkt uw aanvraag
 3. Wij contacteren u terug om een datum in te plannen of sturen u een mail om bijkomende vragen te stellen. Indien u er geen datum bij vermeld staat plannen wij dit zo snel mogelijk in.

Category: Service

Hoe bestel ik poort onderdelen bij NASSAU?

Verschillende stappen:

  1. 1. Neem foto’s van de onderdelen die u nodig heeft.
  2. 2. Kijk na of er eventueel ook serienummers opstaan
  3. 3. Noteer ook de nummer van uw poort. ( Deze vind u aan de binnenkant van uw poort, om een sticker rechts/links ter hoogte van 1/2 de paneel. Dit nummer begint altijd met een B of SBE.
  4. Verzamel al uw informatie in een mail en stuur deze samen met u afleveradres en facturatieadres naar bestellingen@ldoornassau.be

Wij aanvaarden geen telefonische aanvragen. Dit moet altijd schriftelijk gebeuren ! Per post, per fax of per mail.

Category: Service

Industriële poorten (11)

Wij maken al onze poorten op maat

De garagepoort wordt geproduceerd op basis van de opgegeven afmetingen bij de bestelling. De verticale rails moet worden aangepast en 100 mm boven lengte van poort worden afgezaagd. De 2 C-rails, motorrail en afstandsprofielen moeten worden aangepast volgens de montage instructies.

 • Dit komt door de stand van de wielen in de zijscharnieren. Deze staan te dicht tegen de achterzijde van C-rail waardoor de poort te hard duwt op de  zijafdichtingen. Wanneer de poort volledig gesloten is moet er een mm opening zijn tussen de poort en de zijafdichting. Regel dit door de wielen iets vooruit te brengen naar de voorkant van C-rail zodat er een mm speling ontstaat tussen de poort en de zijafdichting.
 • De poort loopt te hard tegen de bovenafdichting. Dit kan opgelost worden door het eindpunt van de motor opnieuw in te stellen. Het eindpunt ‘poort dicht’ iets minder ver instellen.
 • (Voorbeeld video, kijk hiervoor op onze website)

Wij kunnen ophangstangen leveren met een lengte van 3000 mm. Deze ophangingen zijn verstelbaar. Dit wil zeggen dat ze werken als ophangbeslag van de poort tot aan het plafond, in plaat van de meegeleverde ophangingen.

Zet de poort ongeveer halfopen met de hand. Trek aan de koord waar het groene bolletje aanhangt. Druk op de handzender zodat de motor start . Wacht tot u een klik hoort en de poort beweegt. Indien de motor stopt zonder dat u de klik hoort, druk nogmaals op de handzender en wacht opnieuw tot u een klik hoort en de poort beweegt. Zo is uw poort terug aangesloten en kan u deze opnieuw bedienen met uw handzender.

Gebruik smeermiddel. Smeer de achterkant van de scharnieren in met bijvoorbeeld WD40. WD40 kan zo tot tussen de scharnieren komen en uw poort insmeren. Na het aanbrengen zou u normaal het krakende geluid niet meer mogen horen. Kijk in de montage-instructies welke type smeermiddel u best gebuikt voor uw poort. (Zie pagina 44 van de montage handleiding garagepoorten)

Dit kan, de motor rail kan tot maximum 80 mm boven de 120/140 mm bovenruimte geplaatst worden.

Het rode LED licht op de handzender aan de voorkant moet een sterk lichtsignaal uitstralen. Indien  dit niet het geval is, is het best dat u eens probeert om de batterijen te vervangen van de handzender. Op onze website vindt u de handleidingen van onze handzenders.

Indien u een externe ontkoppeling bij uw poort had besteld en deze niet gemonteerd is in de fabriek is dit niet abnormaal. Dit komt doordat de externe ontkoppeling vrij kan geplaatst worden. Vergeet niet bij het installeren rekening te houden met de lengte van de draad.

Deze zitten samen met de motor in de motorverpakking . Kijk eventueel onder de motor in de verpakking.

Indien het niet duidelijk is waarvoor bepaalde onderdelen dienen is het aangeraden dat u de bijgeleverde montage instructies erbij neemt. Bij de installatie kan het zijn dat u onderdelen over hebt. Dit is perfect normaal. Wij leveren namelijk verschillende onderdelen extra zodat de poort in elke situatie kan geïnstalleerd worden.

Het is aangeraden dat u de poort minstens één keer per week volledig opent. Zo behoudt de poort zijn referentiepunt. Indien u altijd de poort maar halfopen doet gaat de poort op termijn ook niet verder willen gaan dan dit punt.

Garagepoorten (10)

Wij maken garagepoorten op maat.

Bij Nassau zijn wij van mening dat geen twee huizen hetzelfde zijn. Daarom passen wij ons graag aan aan uw behoeften en smaak. Wij produceren altijd garagepoorten op maat volgens uw individuele wensen en noden. Zo zorgen wij ervoor dat de garagepoort niet meer plaats gaat innemen dan nodig.

De garagepoorten van NASSAU zijn in de garage achter het frame gemonteerd. De garagepoort dus neemt dus geen onnodige in de opening zelf. Tegelijkertijd wordt de poort altijd verticaal geopend in het railsysteem, waardoor de garageruimte optimaal kan gebruikt worden.

U ontwerpt zelf uw eigen garagepoort online via onze webshop.

In onze webshop kiest u volgende elementen :

 1. Kies uit 1 van onze 1 modellen (Classic, Softline Granite of Woodgrain)
 2. Welke kleur mag de garagepoort hebben?
 3. Wat is de maat van de garagepoort?
 4. Wilt u dat de poort beschikt over een venster of niet ?
 5. En wenst u er accessoires bij? een extra handzender?
 6. Gaat u deze zelf monteren of moeten wij u daarbij helpen?

Zo kiest u de poort dat beste bij uw familie past.

Extra informatie:

Wij produceren garagepoorten met een breedte tussen de 2000 mm en 5000 mm  en met een hoogte tussen de 1830 mm en 2330 mm.

Als u een garagepoort wenst die niet tussen deze marges vallen raden wij u aan om contact met ons op te nemen. Dan laten wij volledig vrijblijvend de vertegenwoordiger van uw regio contact met u opnemen. Hij zal dan met u verder de garagepoort bespreken.

Category: Garagepoorten

Nassau beschikt over 3 verschillende garagepoortmodellen

met elk hun eigen oppervlaktestructuur

De drie modellen zijn onze NASSAU Classic, NASSAU Softline Granite en NASSAU woodgrain. De 3 modellen zijn in functie vergelijkbaar maar hebben hun eigen expressie en eigen stijl.

Kies een garagepoort die het beste bij uw huis past. In onze fabriek in Ringe zijn al onze garagepoorten gefabriceerd in aluminium . Hierbij krijgt u direct een heel goed geïsoleerde garagepoort.

 1. Nassau Classic : Is een garagepoort met een stucco structuur. Deze garagepoort wordt geleverd met 44mm dikke geschuimd panelen.
 2. Nassau Softline Granite : Deze poort wordt geproduceerd met een oppervlak met een lichte graniet structuur erin. U kan perfect in deze garagepoort ook ramen in laten plaatsen. De garagepoort is beschikbaar in 3 soorten kleuren. In het puurwit, diepzwart of Antracietgrijs. De afwerking langs de binnenkant is altijd wit.
 3. Nassau Woodgrain: Is vervaardigd uit imitatiehout. De hout structuur geeft een heel landelijke en natuurlijke uitstraling.

Wij produceren garagepoorten volgens uw wensen

Kies de maat die het beste bij uw huis past. Wij produceren volgens de behoeften en noden van de klant. Tegelijkertijd hebt u ook de mogelijkheid om twee soorten van ramen in uw garagepoort te plaatsen. (Panorma of vision)

Met een garagepoort van NASSAU maakt u het dagelijks leven een stuk gemakkelijker met een afstandsbediening die standaard er altijd wordt bijgeleverd. Via onze webshop kan u niet enkel uw garagepoort kiezen maar ook een extra afstandsbediening.

Wij bieden u graag professioneel advies aan bij de planningsfase, levering, montage en services.

 

Category: Garagepoorten

Afhankelijk van welk model u kiest,

zijn er een aantal standaardkleuren die u vrij kunt kiezen bij het ontwerpen van uw garagepoort.

In onze fabriek in het Deense Ringe produceren wij 3 verschillende garagepoorten. Wij noemen ze de Nassau Classic, Nassau Softline granite en Nassau Woodgrain.  In onze webshop kunt u uw eigen garagepoort ontwerpen, zodat de poort het beste aansluit bij uw wensen, doelen en behoeften.

De juiste kleurkeuze voor uw NASSAU garagepoort

Voor onze NASSAU Classic garagepoort  zijn er 10 standaardkleuren die u vrij kunt kiezen, kies het kleur dat het beste bij uw huis past. Als u een kleur wilt die buiten de standaardkleuren valt, hebt u ook de mogelijkheid om een specifieke- RAL-kleurcode in te voeren – u kunt Classic en Woodgrain in alle RAL-kleuren krijgen.

Bekijk onze grote selectie RAL-kleurcodes

Voor de Nassau Softline granite garagepoort zijn er 3 verschillende standaardkleuren, terwijl NASSAU Woodgrain-model 4 verschillende standaardkleuren zijn. Hier hebt u ook de mogelijkheid om een specifieke kleur in te voeren voor uw volgende garagepoort. De binnenkant van onze garagepoorten wordt altijd geleverd in de kleur grijs-wit.

Kies je kleur uit de webshop

In onze webshop kunt u de kleur kiezen die het beste bij uw huis past. U kunt eenvoudig een kleur kiezen, de kleur wordt direct interactief weergegeven in de webshop. U kunt zelf het soort baksteen kiezen.

Bezoek onze webshop nu 

 

Category: Garagepoorten

NASSAU produceert garagepoorten volgens uw wensen en behoeften.

Wat kost een nieuwe garagepoort?

Tijdens het configureren van de garagepoort kan u direct zien wat u garagepoort gaat kosten. U kunt zelf uw maten opgeven, de kleur die u wenst en de gewenste afwerking.

Welke kleur kan ik kiezen?  Kan de poort met of zonder ramen?

U kan al deze opties kiezen tijdens het ontwerpen van uw garagepoort, in de webshop. Als u twijfelt tijdens het opmeten van de opening over de maten, raden wij aan om te kiezen voor ‘ Opmeten door NASSAU’. U geeft uw maten op zodat u een prijsindicatie krijgt en na de bestelling komt één van onze vertegenwoordigers uw maten nameten. Hierbij kan het zijn dat de prijs wat kan verschillen bij foutieve maten.

Wij helpen u ook graag tijdens de montage, hiervoor betaald u een extra kost maar wordt de poort door professionals geplaatst. U kunt ook altijd kiezen om zelf de poort te installeren.

Wij produceren en leveren enkel op maat. Dit betekent dat wij enkel maar poorten op maat maken produceren, dus volgens uw behoeften en wensen produceren.

Nassau biedt 3 verschillende soorten garagepoorten aan met een verschillend oppervlaktestructuur. De 3 modellen zijn; Nassau Classic, Nassau Softline Granite en Nassau Woodgrain. De garagepoortmodellen zijn functioneel identiek, maar hebben elk hun eigen unieke expressie en stijl. Als u meer wilt lezen over onze modellen, klik dan hier 

Kwaliteit is onze prioriteit

Met onze bijna 50 jaar aan ervaring binnen de poorten bieden wij kwaliteit aan in alle processen. We bieden gekwalificeerd advies aan tijdens de planningsfase, levering, montage en services. Sinds de oprichting in 1970 produceert Nassau kwalitatieve poorten.

Uw  garagepoort wordt binnen de 5-6 weken geleverd en gemonteerd bij u thuis.

Als u advies nodig heeft, staan wij uiteraard klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel 055 30 70 00 als u help nodig hebt bij uw volgende garagepoort

Category: Garagepoorten

Deense kwaliteit

Sinds de oprichting in 1970 produceert NASSAU poorten ven de hoogste kwaliteit. We beschikken over een fabriek in het Deense Ringe. We willen onze klanten de beste kwaliteit en service bieden.

Met bijna 50 jaar ervaring heeft NASSAU een uitgebreide ervaring in het produceren van garagepoorten en industriële poorten in Denemarken, België, Nederland, Noorwegen,… Wij investeren in kwaliteit en met onze vele jaren ervaring kunnen wij hierdoor een topproduct afleveren. Wij bieden hiernaast ook professioneel advies aan zowel tijdens de planning, levering, montage en service.

Wij richten ons altijd op de klant en we zorgen ervoor dat de klant een positieve ervaring krijgen gedurende het hele proces.

U ontwerp zelf uw eigen garagepoort via onze webshop en krijgt hierbij een prijsindicatie te zien.  Alle NASSAU garagepoorten zijn gemaakt op maat. U kan niet enkel de kleur en maat kiezen maar ook heeft u de optie om vensters erin te plaatsen of bijkomende accessoires bij de bestellen.

Category: Garagepoorten

Nassau is tegen inbraak

Nassau wilt niet dat er ongewenste gasten binnendringen bij onze klanten. Daarom zijn onze garagepoorten uitgerust met een uitgebreid inbraakbeveiligingssysteem, die SKG-gecertificeerd is. Onze motor is uitgerust met een vergrendelingsmechanisme zodat de poort weerstand biedt als er wordt geprobeerd om de poort van buitenaf open te forceren/ Er is ook een hijsveiligheidsvoorziening aangebracht, die de trekrail vergrendelt, wat het proces aanzienlijk bemoeilijkt voor indringers.

Ook de radioapparatuur van NASSAU is hoog beveiligd.

Met behulp van onze radioapparatuur kunt u met sommige van onze oplossingen de indicatie van de poort op het opgegeven tijdstip bekijken, wat de veiligheid ten goede komt. Bovendien kunt u ook MAVEO gebruiken. Dit is een afstandsbediening waarmee u via een app uw garagepoort vanaf uw smartphone kunt bedienen. U kunt bijvoorbeeld gebruikt maken van MAVEO als bewakingssysteem voor uw garagepoort als u niet thuis bent. Bovendien weet u op elk moment van de dag in welke positie uw poort staat. Als u vergeten bent om uw poort te sluiten, kan MAVEO dit voor u doen vanop afstand. Het creëert een gevoel van veiligheid.

Indien u op vakantie vertrekt voor meerdere dagen kan hier ook MAVEO alles in het oog houden.

Category: Garagepoorten

Als u zelf uw nieuwe garagepoort niet wilt opmeten

kan NASSAU u helpen met het ‘Opmeten door NASSAU’

Het ‘opmeten door NASSAU’ omvat

Wanneer u een garagepoort online bestelt in onze webshop, dient u de dagmaten op te geven van uw garagepoort. U dagmaat opening dient te voldoen aan onze ‘inbouwmaten’ zodat de garagepoort geplaatst kan worden.

U hoeft de woorden ‘inbouwmaten’ en ‘dagmaten’ niet te kennen bij het bestellen van een garagepoort. Met het ‘opmeten door Nassau’ doen wij dat voor u. U geeft ons een indicatie van de maten aan en wij sturen dan een professionele vertegenwoordiger naar u toe die de maten nog eens komt nameten en geeft u de nodige advies. Indien u nog bijkomende vragen dan hebt horen wij dit graag. Wij zorgen ervoor dat uw poort perfect in de dagopening zal passen.

Het creëert een gevoel van veiligheid voor u dat onze medewerkers ervoor zorgen dat aan alle details en ruimtevereisten voldaan worden. Wij zorgen dat alles correct past en zo in productie gaat.

Indien u kiest voor ‘eigen opmetingen’ neemt u het risico op u indien de bestelde poort niet zou passen.

Klik hier om onze webshop te ontdekken 

Category: Garagepoorten

Stalen of aluminium poorten?

Nassau-poorten staan bekend voor hun hoge kwaliteit. Daarom zijn alle NASSAU-poorten geproduceerd in aluminium. Hoge kwaliteit en lange levensduur zijn eigenschappen van een aluminium poort. Zowel bij industriële poorten, garagepoorten als speciaal aangevraagde poorten.

Alle NASSAU-garagepoorten zijn vervaardigd uit corrosiebestendig aluminium. Dit betekent dat als u een kras in uw garagepoort krijgt, het niet gaat beginnen roesten. Dit zou wel het geval zijn met een stalen garagepoort.

Het poortblad van onze garagepoorten bestaat uit sterk geïsoleerde polyurethaanschuimsecties. De sectiedikte is 44mm – voor en achterkant zijn gemaakt van aluminium.

NASSAU garagepoorten zijn ontworpen voor gebruik- getest tot 74.000 cycli – met andere woorden, hij is 74.000 keer geopend en gesloten zonder storingen en reparaties. Daarom, als de poort wordt onderhouden volgens onze instructies, heb u de meest betrouwbare garagepoort op de markt.

Een garagepoort van NASSAU is in alle opzichten een goede investering

Category: Garagepoorten

Nassau – garagepoorten zijn bestand tegen wind

Garagepoorten van NASSAU zijn gemaakt om bestand te zijn tegen veel windbelasting. Bij het SP-instituut hebben we onze garagepoorten getest op windbelasting – dat wil zeggen, hoe groot de winddruk is die onze garagepoorten kunnen weerstaan.

NASSAU garagepoorten zijn getest tot minimum windklasse 3 – De schroeven kunnen loskomen van de panelen bij 1100 Pa. We kunnen daarom garanderen dat NASSAU garagepoorten bestand zijn tegen de atmosferische druk van min.965 Pa.

Ter vergelijking: Een orkaan komt overeen met 700 Pascal. Heeft u een garagepoort nodig nabij de kust of in een winderig gebied? Dan kan u veilig een garagepoort bij ons bestellen tot 5 meter breed en 2,33 meter hoog.

Ontwerp en beste hier uw nieuwe garagepoort

Category: Garagepoorten

Verkopen jullie garagepoorten zonder motor?

Al onze garagepoorten worden met motor geleverd. De poorten zijn niet gemaakt om handmatig te bedienen.

Indien u poort buiten de volgende maten valt, spreken wij van een grotere sectionaalpoort en dient u hiervoor een offerte aan te vragen. Deze kunnen wel zonder motor geleverd worden

Maatvoeringen:

 • Breedte (dagmaat): 2000-5000 mm
 • Hoogte (dagmaat): 1830-2330 mm

Dus indien u poort groter is dan deze maten, kunnen wij de poort leveren zonder motor.

Category: Garagepoorten

De webshop (2)

Betalingen via onze webshop – verschillende methodes

Nadat u uw bestelling bij ons geplaatst hebt komt uw order bij ons binnen. Wij kijken na of de betaling goed verlopen is en zetten dan de bestelling door. Momenteel kan u bij ons enkel met een kredietkaart betalen ( Visa, Mastercard,..)

 1. Bestellen van een garagepoort – Bij het bestellen van een garagepoort dienen wij de nodige facturatie en kredietkaart gegevens te ontvangen. Het bedrag word pas van de kaart gecrediteerd als uw poort in productie wordt gezet. Tussenin staat dat bij ons vast maar wordt het bedrag niet gecrediteerd.
 2. Bestellen van een afstandsbediening- Bij het bestellen van een afstandsbediening dienen wij de nodige facturatie en kredietkaart gegevens te ontvangen. Het bedrag wordt pas van de kaart gecrediteerd als uw afstandsbediening vertrekt bij ons in Liedekerke. Tussenin wordt het bedrag gewoon gereserveerd maar niet gecrediteerd.
Category: De webshop

Hoe moet ik mijn garagepoort opmeten?

We geven het toe, een garagepoort opmeten is niet simpel. Daarom willen wij u graag zo veel mogelijk helpen om dit tot een goed einde te brengen.

Stap 1: Kijk naar bijgevoegd document via deze link en druk dit papier af: Garagepoorten – inbouwmaten  

Stap 2: Indien het document niet meer duidelijk geeft, probeer dan een inschatting te maken van hoe groot uw poort ongeveer is.

Stap 3: Geef uw maten in de webshop. Zo gaat u alvast een prijsindicatie krijgen van uw poort.

Stap 4: Mocht u toch niet helemaal zeker zijn, kies dan bij de bestelling ‘ Definitieve opmeting door NASSAU DOOR”. Na uw bestelling komt er een vertegenwoordiger langs om uw opmetingen na te kijken.  (Dit kan wel leiden tot een kleine prijswijziging, mochten de maten veel verschillen van de maten doe u in de eerste plaats had opgegeven)

 

Category: De webshop

Algemene vragen (1)

Wat gebeurt er met mijn online aanvraag?

Wij apprecieren oprecht dat u online uw offerte aanvraagt. Op deze manier kunnen wij deze sneller verwerken en komt dit veel sneller bij u.

Hierbij een overzicht van de verschillende stappen die uw aanvraag doorloopt

Online offerte aanvraag:

 1. Vul het online offerte aanvraag formulier in. Wees hierbij zo volledig mogelijk
 2. De interne sales afdeling verwerkt uw aanvraag
 3. Op basis van de ingevulde informatie geven wij de aanvraag door aan de vertegenwoordiger uit uw regio. Wij beschikken momenteel over 6 vertegenwoordigers die actief zijn over heel België, Luxemburg en de landsgrenzen.
 4. De vertegenwoordiger neemt verder met u contact op om de offerte aanvraag te bespreken of om een afspraak in te plannen.
Category: Algemene vragen

Afstandsbedieningen (3)

Help mijn afstandsbediening is kapot, wat moet ik doen ?

Stap 1: Probeer na te gaan over welk type van handzender u heeft. Dit staat meestal vermeld aan de achterkant van u handzender.

Stap 2: Kijk op onze webshop of de uwe er tussen staat. Mocht u deze niet vinden kan het zijn dat ofwel het model is veranderd of dat hij niet via onze webshop beschikbaar is.

Stap 3: Indien hij er niet tussen staat raden wij aan dat u een foto neemt van de handzender en deze doorstuurt naar  bestellingen@ldoornassau.be , daar gaat onze technische collega u verder kunnen helpen en eventueel voor u de bestelling kunnen plaatsen

(Al onze handzenders wordt niet-geprogrammeerd opgestuurd, dit doen wij uit veiligheidsredenen. Mocht u zending verloren gaan met de post, willen wij het niet riskeren dat een derde bij u zomaar zou kunnen binnentreden) Het programmeren van een handzender kan heel gemakkelijk zelf.

U kan uw handzender niet vinden op onze webshop.

Dit kan twee redenen hebben:

 1. De handzender waarover u beschikt is een ouder model. Bij alle handzenders online staat het oudere model erbij geplaatst. De functionaliteit is niet veranderd van de handzender, enkel het ontwerp heeft een frisse wind gekregen
 2. De handzender waarover u beschikt staat niet online. In dit geval is het best dat u een mailtje stuurt naar bestellingen@ldoornassau.be  Hierbij vermeld u de beschrijving van de handzender (het model, serienummer eventueel een foto) ook vermeld u best u facturatiegegevens en afleveradres zodat wij deze naar u toe kunnen sturen.

U heeft de verkeerder handzenders besteld. 

U heeft de verkeerde handzenders besteld wat nu? U mag u verkeerde pakket altijd terugsturen naar ons kantoor. L-DOOR NASSAU BV, Denderstraat 29, 1770 Liedekerke. Gelieve de bestelling in de originele verpakking terug te sturen alleen dan aanvaarden wij uw retour.

Vanaf wij het retour binnenhebben sturen wij u zo snel mogelijk uw nieuwe handzenders op. Gelieve via een begeleidend schrijven ons te laten weten welk type u nodig hebt.
Indien u geen nieuwe handzenders meer nodig heeft gaan wij een creditnota opmaken en wordt het bedrag teruggestort.

Load More

nassau, softline, garasjeport, garasjeporter
Save & Share Cart
Uw winkelmandje is opgeslagen en u gaat van ons nu een link krijgen. U of iemand anders waarmee u deze link deelt zal toegang krijgen tot het winkelmandje.
Back Save & Share Cart
Uw winkelmandje zal opgeslagen worden met de productafbeeldingen, de bijkomende informatie en de prijzen. Stuur het door naar uzelf of een vriend en raadpleeg het terug wanneer u wilt.
Your cart email sent successfully :)