fbpx

Elektrische bediening

Elektrische bediening 

Alle soorten bediening voor uw sectionaalpoort 

Naast het comfort dat het impliceert om de deur automatisch te bedienen, zijn er nog een aantal andere voordelen om de poort uit te rusten met elektrische bediening.

Aangenamer werken 

Een elektrische aangedreven poort verkort de tijd om een poort te openen en te sluiten. Verlies van warmte (of koude) wordt beperkt tot een minimum, de kans om aan toch blootgesteld te worden, vermindert drastisch. Automatiseren betekent eveneens dat de poort gelijkmatiger wordt aangedreven en zodoende zachter en stiller loopt.

Langere levensduur en vooral besparen 

Het Nassau automatiseringsprogramma maakt een vlot een efficiënt personen- en goederenverkeer mogelijk. Er wordt kostbare tijd en energie bespaard. Automatiseren betekent gelijkmatig aandrijven, wat op zijn beurt de slijtage op de poort beperkt en haar levensduur aanzienlijk verlengt. Op termijn betaalt uw investering zichzelf terug.

Hogere veiligheid

Een elektrisch bediende poort zorgt voor een veiligere werkomgeving voor uw medewerkers en uzelf. Dankzij een onderloopbeveiliging, fotocelbeveiliging (indien noodzakelijk of gewenst) wordt het risico op ongelukken tot een minimum herleid . Naargelang de werkomstandigheden en de intensiteit van het goederen- en/of het personenverkeer kan de graad van beveiliging verder gemaximaliseerd worden. 

Onze elektrisch aangedreven poorten beantwoorden aan de nationale veiligheidsvoorschriften en aan de Europese norm EN 13241-1

Bedieningsfuncties voor elke situatie – NASSAU biedt verschillende totaalconcepten van elektromotoren aan met de passende sturingseenheid en de ideale comfortbedieningen. De mogelijkheden zijn uitgebreid:

Bedieningsmogelijkheden
  1. Trekschakelaar – Voor snel en frequent gebruik van de sectionaalpoort is een trekschakelaar de praktische keuze. Zo wordt energieverspilling door automatische opening van de poort vermeden. 
  2. Radar – Verschillende types van radar (automatisch openingssysteem waarbij zowel aanwezigheids- als bewegingsdetectie mogelijk zijn) zorgen voor een uiterst efficiënt en veilig gebruik van de poort. 
  3. Voertuigsensor – Driedimensionale meting van de aanwezigheid van een voertuig in het magnetisch veld verzendt een impuls naar de poortopener. Wordt ook geleverd met 2 sensoren voor automatisch openen aan de binnen- en buitenzijde. 
  4. Afstandbediening en zendapparatuur – De serie afstandsbedieningen van NASSAU dekt elke behoefte van 2,4 of 10 kanalen via afstandsbediening tot multi-control van maximaal 999 kanalen.
  5. Draadloos codeklavier – Het numerieke toetsenbord van het codeklavier communiceert draadloos met de bedieningseenheid. De toegang tot het gebouw is verzekerd d.m.v. de codefunctie zodat problemen met sleutels en dergelijke worden vermeden. 
  6. Afzonderlijke drukknopkasten – Standaard wordt een drukknopkast met op-stop-neer bediening voorzien. Optioneel kunnen diverse types drukknopbedieningen en sleutelschakelaars geplaatst worden. 
  7. Fotocellen – Voor openen poort of als extra beveiliging van de poort. 
  8. LED-waarschuwingslichten – De lichten waarschuwen de gebruiker bij de beweging van de poort.
  9. LED-verkeerslichten – Rood/groen verkeersregeling voor in-en uitgaand verkeer.

Bedieningselementen

De elektrische bedieningselementen worden uiteraard aangepast aan uw behoeften. Bij NASSAU kunt u kiezen uit een breed gamma aan werkingsprincipes:

handzender 2 kanaals
Handzender Nassau 2 kanaals 

NASSAU 2-kanaals handzender kan 2 garagepoorten bedienen, deze kan de poort openen / sluiten en gebruiken voor ventilatie in de garage. De zender wordt individueel gecodeerd geleverd.

Handzender 4 kanaals
Handzender Nassau 4 kanaals 

De NASSAU 4 kanaals uni-directionele handzender kan met verschillende functies worden geprogrameerd. Met de handzender kunnen tot 4 poorten worden bediend, kan het motorlampje worden in of uitgeschakeld of kan de poort geheel of gedeeltelijk worden geopend met de garage te ventileren. 

Nassau 999 kanaals
999 kanaals afstandsbediening

(trucksender) – biedt tot 999 eenheden.
Bereik: tot 200 meter (in open landschap)
Gewicht: 100 gram (inclusief batterij)
48-bits fabriekscode met meer dan 70 miljoen combinaties.

NASSAU codeklavier
Draadloos Codeklavier

Waterbescherming: IP 54
Activeringszone: binnen 150 meter (in open landschap)